یکی از مهمترین ملاکها برای انتخاب و خرید کولر گازی توجه به نوع کمپرسور آن است که بسته به شرایط آب و هوایی بسیار متفاوت می باشد. کمپرسور های کولر گازی موجود در بازار، انواع مختلفی دارند که بنا به نوع منطقه جغرافیایی و نوع آب و هوای آن منطقه، باید نوع مناسب آنرا انتخاب و استفاده کرد. چنانکه به عنوان مثال کولر گازی روتاری معمولی برای مناطق جنوب ایران که آب و هوایی گرم و مرطوب دارند، به درد نمی خورد و بلعکس کولر گازی پیستونی یا اسکرال برای شمال ایران به دلیل مصرف بالا و نوع کارکرد، کارایی چندانی ندارد.
کمپرسور و کندانسور دو قسمت اصلی از کولر گازی هستند که بیرون از محل مورد استفاده نصب می شود. یعنی در یونیت خارجی کولر گازی اسپلیت. کمپرسور کولر گازی، وظیفه فشرده کردن گاز و چسباندن مولکولهای گاز به همدیگر را بر عهده دارد و در واقع گاز کولر را از اواپراتور (یا تبخیر کننده) مکش و با متراکم کردن گاز، آنرا به سمت کندانسور می فرستد. کندانسور کولر گازی هم میله های مارپیچ مانند هستند که موجب دفع حرارت به سمت محیط بیرون می شوند. کندانسور گاز فشرده و داغ را به مایع خنک تبدیل می کند.
1 – کمپرسور روتاری (Rotary) :
این نوع کمپرسور برای مناطق معتدل کاربرد دارند و یکی از انواع کمپرسور است که می توان سیستم اینورتر را بر روی آنها نصب کرد. مناطقی مانند شهرهای شمالی، شمال شرق و غرب ایران می توانند از این نوع کمپرسورها استفاده کنند. برای شهرهای جنوبی به دلیل اینکه کمپرسور روتاری تحمل گرمای پایینی دارد به احتمال بسیار زیاد خیلی زود خراب شده و خواهد سوخت. ظرفیت این کمپرسورها معمولا بین 7000 الی 36000 BTU است. این نوع کمپرسور عمدتا در مناطق معتدل و مرطوب بکار می رود.که باید هنگام خرید اسپلیت و کولرگازی به این موارد توجه نمود.
2 – کمپرسور پیستونی (Reciprocating) :
این نوع کمپرسور جزو قدیمی ترین انواع کمپرسور به حساب می آیند که هم در کولر گازی و هم در یخچال استفاده می شوند. این نوع کمپرسور با حرکت پیستون داخل سیلندر ( مانند انواع ماشین ) کار می کنند. کولر گازی های دارای کمپرسورهای پیستونی قدرت بالایی دارند و برای مناطق بسیار گرم به دلیل تحمل گرمای بالا مناسب اند ولی به دلیل صدای بالا و بازدهی انرژی بسیار کم زیاد مقبول نیستند. ظرفیت کمپرسورهای پیستونی بین 18000 الی 36000 BTU می باشد و به دلیل عملکرد پیستونی آنها، به کمپرسور رفت و برگشت نیز معروفند.
3 – کمپرسور اسکرول ( اسکرال scroll) :
کمپرسور اسکرول، بدلیل ساختار درونی آن به کمپرسور مارپیچی هم معروف است. درون کمپرسور اسکرول، دو مارپیچ وجود دارد یکی ثابت و یکی متحرک بطوری که حرکت مارپیچ متحرک، در این فضا، موجب فشرده شدن گاز می شود. ظرفیت کولرهای گازی کمپرسور اسکرال، بین 24000 الی 96000 BTU است. این نوع کمپرسور راندمان انرژی و قدرت نسبتا مناسبی دارد ولی بیشتر در کولر گازی های با سایز بالا استفاده می شود.
4 – کمپرسور T3 تروپیکال :
این نوع کمپرسور جزو جدیدترین انواع کمپرسورهای کولر گازی است که در تمام سایزهای کولر گازی بسیار مقبول است. انواع سیستمهای اینورتر، دوال کمپرسورها و ... به راحتی بر روی آنها نصب و تقریبا در تمام شرایط آب و هوایی به راحتی کار می کند. قدرت و مصرف انرژی بسیار مناسبی دارند و تمامی برندهای معتبر مانند ال جی، دایکین، فوجیتسو جنرال ( اجنرال ) و ... برای ساخت وسایل تهویه مطبوع در دستگاههای خود از این نوع کمپرسور استفاده می کنند و در حال حاضر بیش از 70 درصد کولرگازی های (اسپلیت ) موجود در بازار از این نوع کمپرسور در انواع ساده و کم مصرف استفاده می کنند.